LE CREUSET
Støpejernsgryte Rund 26cm/5,3L Signature Cerise
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Kan brukes i stekeovn opptil 260°C
Perfekt til grytebrød og slow cooking
Sliter du med at grøten alltid svir seg i bunnen av gryten? Da har vi noen smarte tips til deg!
Grøt har vært en kjær rett i norske hjem i generasjoner, men visste du at risengrynsgrøt var en luksusrett på 1800-tallet? Ris var nemlig en sjelden vare som kun de rike hadde råd til. I dag derimot serveres risengrynsgrøt flittig, spesielt inn mot jul og på grøtdagen 23. oktober.
Når du skal lage risengrynsgrøt – eller andre melkeretter – er det viktig å velge riktig gryte til grøt. Her er to ting du bør tenke på:
LE CREUSET
Til alle koketopper, inkludert induksjon
Kan brukes i stekeovn opptil 260°C
Perfekt til grytebrød og slow cooking
Denne klassiske kjelen har vært en favoritt på norske kjøkken i mange år, og den nye versjonen er enda bedre! Party-kjelen er perfekt for melkeholdige retter som risengrynsgrøt. Den har et slitesterkt belegg som forhindrer at grøten svir seg, og den er enkel å rengjøre med oppvaskkost og såpe. I tillegg har kjelen et glasslokk som gir deg full kontroll underveis i matlagingen.
En emaljert støpejernsgryte er også en fantastisk grøtgryte. Støpejerns evne til å lede og holde på varmen er ideell når du skal lage grøt, og gryten fungerer like godt i ovnen som på kokeplaten. Så hvis du vil lage grøten på lav varme over tid, er denne gryten et supert valg.
FORTSATT POPULÆRT: Norge har en lang tradisjon for grøt, kanskje spesielt rundt juletider.
Sørg for at du har en god grøtgryte, og gjerne et målebeger for å måle opp riktig mengde ingredienser.
Her er en enkel oppskrift for fire porsjoner: