Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Grill
  4. Hvordan grille fisk?
Grill

Hvordan grille fisk?

Hvor ofte har du prøvd å tilberede et deilig grillmåltid med fisk som hovedinnslag, og endt opp med fisk som sitter fast i grillristen, detter fra hverandre og ender i fiskesmuler under grillristen? Vi gir deg tipsene på hvordan grille fisk.

Hvordan grille fisk?

En vanlig feil når man griller fisk er å bli utålmodig. Man er redd for at det sarte kjøttet skal brenne seg og prøver gjerne å snu på fisken før den har rukket å fått stekeskorpe. Prøver du å flytte eller snu fisken for raskt sitter fisken fast. Pensle gjerne grillen med litt olje (raps eller solsikke) før du starter grillingen og la fisken steke lenge nok.

Tre gylne regler på hvordan grille fisk

1. Velg riktig type fisk

Fast fisk egner seg best på grillen. Eksempler på fast fisk som egner seg godt på grillen er kveite, laks, makrell, piggvar, tunfisk, rødspette og steinbit.

2. Bruk et steketermometer, gjerne digitalt

Et steketermometer sikrer perfekt resultat hver gang. Prøv deg frem til du finner kjernetemperaturen du liker best. De lærde strides om riktig kjernetemperatur, men en tommelfingerregel for kjernetemperatur er 50-60 °C for hvit fisk. Liker du at fisken er godt varmebehandlet holder du deg til det øvre temperatursjiktet. Fet fisk som laks og kveite bør ha en kjernetemperatur på rundt 48-50°C.

3. Direkte-/indirekte varme

Fisken bør kun stekes på direkte varme til den er gyllen, og etterstekes på indirekte varme til den når rett kjernetemperatur.

«Nice to have» når du skal grille fisk

Det er aldeles ingen skam å ty til smarte hjelpemidler når mat skal tilberedes og du ønsker et godt resultat. I tillegg til et steketermometer er det mange som sverger til en såkalt fiskerist når fisken skal grilles. Fiskeristen gjør det enda enklere å vende fisken uten bekymring for at fisken skal falle fra hverandre under tilberedning.

Weber fiskerist

Sett smak på fisken

Du kommer langt med olje, salt og pepper, men om du har lyst til å være litt mer eksotisk finnes det utallige marinader du kan prøve deg frem med, og ikke minst spennende røkeflis. Cedertreplanken platen gir god røyksmak og sørger dessuten for enkel grilling og at fisken «holder fasongen». Du kan røke fisken svak, middels eller sterkt, og platen kan gjenbrukes 1-3 ganger.

Smarte produkter

  • WEBER

    WEBER RØKPLANKE CEDERTRE 2STK

    Kan gjenbrukes 1-3 ganger

    Gir en mild, søt og frisk røkesmak

    299,-

    Nettlager 32 på lager

    På lager i 105 butikker Klar på 1 time

  • CHAR-BROIL

    CHAR-BROIL STEKETERMOMETER TRÅDLØS

    5-punkts måling som gjør resultatet mer eksakt

    Forhåndsinnstillinger for 5 ulike kjøtt varianter

    549,-

    Nettlager Midlertidig utsolgt

    På lager i 69 butikker Klar på 1 time

  • WEBER

    WEBER GRILLFORM STOR TIL FISK

    Perfekt til fisk

    Tåler oppvaskmaskin

    599,-

    Nettlager Midlertidig utsolgt

    På lager i 76 butikker Klar på 1 time