- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Kakao med hint av chili
Kakao med hint av chili
Varm kakao smaker alltid godt når det er kaldt ute. Prøv en ny vri da vel; kakao med chili!
Prøv denne enkle oppskriften på kakao med en liten hint chili for å spice opp vinterhverdagen – enten du skal ut på tur eller nyte den foran peisen.
Ingredienser til kakao med et hint av chili:
- 1 plate mørk kokesjokolade – helst med høy kakaoinnhold (70 % kakao)
- 1 ts vaniljesukker
- 1 liter H-melk
- Litt chili (1/3 chili)
- Marshmallow
LES OGSÅ: Kjøpe termos? Se etter dette
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad, rør ut vaniljesukker i den smeltede sjokoladen. Tilsett litt finhakket chili (uten frøene), men pass på å bruke sil før du heller kakaoen over til servering. Tilsett litt og litt melk, mens du visper for å unngå klumper. Rør kontinuerlig og varm kakaoen til like før kokepunkt. Kakaoen skal ikke koke, men bli rykende varm og heller hvile på lav varme før servering.
Tips: Server kakaoen med marshmellows og dryss kanel på toppen.
Server kakaoen gjerne med krem og/eller marshmallow – og strø litt kanel på toppen!
SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Rundstykker med havregryn