Har du lyst til å oppgradere fredagstacoen så kan vi varmt anbefale laksetaco med hjemmelaget jalapeño mayo, syrlige sommergrønnsaker og hvetetortilla.
Denne oppskriften på laksetaco enkel og supergod. Om du vil lage hjemmelaget tacokrydder, tortillalefser og jalapeños-mayo finner du oppskrift på det lenger ned, men du kan fint også bruke det du finner i butikkhyllene.
Ingredienser til laketaco
200 gr laksefilet uten skinn og bein
1 ss hjemmelaget tacokrydder (eller ferdig krydder etter ønske)
salt
TIPS: Bruk planke ved grilling av laks. Det er enklere å grille et helt stykke og du får en mild røksmak fra planken.
Fremgangsmåte
Sett laksen på planke (husk å bløtlegg planken godt i et par timer før bruk)
Blant litt olivenolje og krydderet
Pensle laksen med marinaden
Strø på litt salt etter ønske
Grill laksen lett til medium kjerne (ca. 8 min på indirekte varme)
Legg lefse med majones på
Legg på grønnsaker luftig
Legg på laks (knekkes litt så man ser det rosa fiskekjøttet)
Freshe urter på toppen som for eksempel finhakket koriander, karse og gressløk
Hjemmelaget tacokrydder
3 ss chilipulver
2 1/2 ts malt chilipepper – helst chiliflak
2 1/2 ts tørket oregano
2 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
2 1/2 ts hvitløkspulver
1 ss havsalt
2 ts sort pepper
1/4 ts malt stjerneanis
Har du lyst til å prøve deg på hjemmelaget tortillalefser kan du se oppskriften under.
Hjemmelaget tortillalefser
6,5 dl maseca mel (vil du lage maistortillas, erstatter du melet med maismel og da får du glutenfrie lefser)
2,5 dl lunket vann
2 ss smør eller olivenolje
3/4 ts salt
Smøret bør være romtemperert. Kna alt sammen til en smidig deig.
Del den i 12 boller. Dekk de til og la de hvile i ca. 15 minutter.
Bak de så ut med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte.
Stek de på «tørr» stekepanne, helst teflonpanne på middels varme. Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De skal være gylne og fine. De er litt stive når de er nystekte, men blir bløtere etter en liten stund.