- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Laksewrap med chilidressing
Laksewrap med chilidressing
Grillet laks i wrap er enkelt og godt, og i denne oppskriften byr på en frisk ananas og paprikasalat som tilbehør til laksen.
Til 4 personer
Ingredienser
- 4 lomper
- 4 stk 100 g laksefilet
- 2 ss honning
- 4 ss olivenolje
- Litt saft fra sitron
- 1/4 rødkål
- 1 neve koriander
- Revet skall og saft fra 1 appelsin
- Salt og pepper
Ananas og paprikasalsa
- 1/2 ananas
- 1 spisspaprika
- 2 ss olivenolje
- 1 lime
- Salt og pepper
Sriracha og rømmedressing
- 2 ss Sriracha
- 3 dl lettrømme
Fremgangsmåte
- Bland sammen 2 ss honning, 2 ss olivenolje, litt saft fra sitron, salt og pepper.
- Pensle laksestykkene med honningmarinaden.
- Stek dem i pannen i 2-3 minutter på hver side.
- Bland Sriracha med rømme og smak til med pepper og salg. Sett den på kjøl. (Srirachadressing).
- Bland sammen finrevet appelsinskall, appelsinsaft og 2 ss olivenolje i en skål. Smak til med salt og pepper. (Appelsindressing).
- Skjær ananas og paprika i små terninger og bland det sammen med limesaft, olivenolje, salt og pepper. (Ananassalsa).
- Skjær rødkålen i tynne strimler.
- Legg laksen på lompene med srirachadressing, koriander, ananassalsa, rødkål.
- Dryss deretter finhakket koriander over og hell på appelsindressingen på toppen.
Velbekomme!
Prøv også: Grillet ananas til dessert.