Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Oppskrift til hjemmelaget pepperkakedeig
Baking

Oppskrift til hjemmelaget pepperkakedeig

Mange tyr til ferdiglaget pepperkakedeig når pepperkakene skal bakes. Ingen skam i det, men hvorfor kjøpe ferdig pepperkakedeig når hjemmelaget pepperkakedeig smaker så godt- og er så enkelt?

Oppskrift til hjemmelaget pepperkakedeig

Denne oppskriften trenger ikke å ligge i kjøleskapet over natten. Den må bare hvile en times tid, noe som er perfekt når ivrige barn venter. Men den kan også lages mange dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Ingredienser til hjemmelaget pepperkakedeig:

  • 225 g romtemperert meierismør
  • 400 g sukker
  • 200 g brunt sukker
  • 3 ss sirup
  • 4 store egg
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss tørket ingefær
  • 1 ss kanel
  • 1 ts nellik
  • 750 g hvetemel

Slik gjør du:

  1. Pisk sukker og smør i noen minutter med en kjøkkenmaskin.
  2. Pisk inn ett egg av gangen til du har en luftig krem. Skrap ned sidene mellom hvert egg med en slikkepott.
  3. Pisk inn krydderne, bakepulver og sirup.
  4. Og rør til slutt inn melet.
  5. Ha deigen over på kjøkkenbenken og samle den til én deig. Klem den flat og pakk den inn i plastfolie.
  6. La ligge i kjøleskapet i en time. Pepperkakedeigen trenger en time hviletid før du kan begynne å kjevle, men kan også ligge i kjøleskapet i flere dager.

Når deigen har fått hvile kan moroa starte. Forvarm ovnen til 190 grader . Dryss litt mel på benken og kjevle deigen til 3 cm tykkelse. Bruk pepperkakeformer eller kjør freestyle. Pepperkakene stekes midt i ovnen til de er gylne, ca 10-12 minutter. Avkjøl pepperkakene før de pyntes med melis, non-stop eller annen kakepynt.

Med ønske om en god og hjemmelaget pepperkakebakst! Planer om å bake pepperkakehus? Få noen smarte tips her.