- Hjem
- Inspirasjon
- Baking
- Oppskrift til hjemmelaget pepperkakedeig
Oppskrift til hjemmelaget pepperkakedeig
Mange tyr til ferdiglaget pepperkakedeig når pepperkakene skal bakes. Ingen skam i det, men hvorfor kjøpe ferdig pepperkakedeig når hjemmelaget pepperkakedeig smaker så godt- og er så enkelt?
Denne oppskriften trenger ikke å ligge i kjøleskapet over natten. Den må bare hvile en times tid, noe som er perfekt når ivrige barn venter. Men den kan også lages mange dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Ingredienser til hjemmelaget pepperkakedeig:
- 225 g romtemperert meierismør
- 400 g sukker
- 200 g brunt sukker
- 3 ss sirup
- 4 store egg
- 1 ts flaksalt
- 1 ts bakepulver
- 1 ss tørket ingefær
- 1 ss kanel
- 1 ts nellik
- 750 g hvetemel
Slik gjør du:
- Pisk sukker og smør i noen minutter med en kjøkkenmaskin.
- Pisk inn ett egg av gangen til du har en luftig krem. Skrap ned sidene mellom hvert egg med en slikkepott.
- Pisk inn krydderne, bakepulver og sirup.
- Og rør til slutt inn melet.
- Ha deigen over på kjøkkenbenken og samle den til én deig. Klem den flat og pakk den inn i plastfolie.
- La ligge i kjøleskapet i en time. Pepperkakedeigen trenger en time hviletid før du kan begynne å kjevle, men kan også ligge i kjøleskapet i flere dager.
Når deigen har fått hvile kan moroa starte. Forvarm ovnen til 190 grader . Dryss litt mel på benken og kjevle deigen til 3 cm tykkelse. Bruk pepperkakeformer eller kjør freestyle. Pepperkakene stekes midt i ovnen til de er gylne, ca 10-12 minutter. Avkjøl pepperkakene før de pyntes med melis, non-stop eller annen kakepynt.
Med ønske om en god og hjemmelaget pepperkakebakst! Planer om å bake pepperkakehus? Få noen smarte tips her.