- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne
Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne
Hva med å prøve en ny vri på lasagnen? Her får du oppskrift på en smakfull lasagne oppskrift – uten kjøtt.
Vegetarisk lasagne med spinat og ricotta
Denne deilige, vegetariske lasagnen med spinat og ricotta passer perfekt til både små og store anledninger. Lag den i 6 små ildfaste former (ca 16×11 cm) fra Pillivuyt eller – smaksgaranti uansett størrelse!
Ingredienser
Til tomatsaus:
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 3 ss god olivenolje
- 2 bokser (á 400 g) hakkede tomater
- 2-3 friske basilikumkvister
Til ricotta- og spinatfyll:
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Olivenolje
- 400 g frisk spinat, vasket og renset (fjern grove stilker)
- 500 g ricotta (tilsvarer 2 bokser)
- 2 egg
- 100 g revet parmesan
- En klype muskatnøtt, salt og pepper etter smak
Til lasagnen
- Ca. 400 g lasagneplater
- 100 g mozzarella
- 50 g revet parmesan
- Frisk basilikum til pynt
Forvarm ovnen til 200°C
Slik gjør du:
Tomatsausen:
- Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme, og fres hvitløken til den er gyllen.
- Ha hakkede tomater i pannen, gi det et oppkok, og senk varmen slik at sausen småkoker.
- Legg basilikumkvistene på toppen, og la sausen småkoke i 20 minutter. Fjern basilikum og smak til med salt og pepper.
Ricotta- og spinatfyll:
- Stek hvitløken gyllen i litt olivenolje. Tilsett spinaten, og stek til den faller sammen.
- Sil av vannet fra spinaten, og grovhakk den når den er avkjølt.
- I en stor bolle, rør sammen ricotta, egg, grovhakket spinat, parmesan, muskatnøtt, salt og pepper til en jevn blanding.
Montering av lasagnen:
- Finn frem 6 små ildfaste former (16×11 cm) eller én stor form.
- Start med å fordele 1/3 av tomatsausen i bunnen av formene. Legg deretter på lasagneplater (knekk dem om nødvendig for å passe).
- Fordel halvparten av ricottablandingen over platene, og dekk med et nytt lag lasagneplater. Ha deretter 1/3 av tomatsausen over.
- Topp med resten av ricottablandingen, dekk med enda et lag lasagneplater, og avslutt med den siste tredjedelen av tomatsausen.
- Riv mozzarellaen og fordel den jevnt på toppen sammen med revet parmesan. Pynt gjerne med noen basilikumkvister om du ønsker.
- Dekk formene med aluminiumsfolie, og stek i forvarmet ovn i 35-40 minutter. Fjern folien de siste minuttene for å få en gyllen og sprø topp.
Servering:
La lasagnen hvile i 5 minutter før servering, og pynt gjerne med ekstra frisk basilikum og nykvernet pepper.
Lasagne som blir til overs kan fryses.
Tips: Skal du fryse lasagnen, la den først avkjøles til romtemperatur.
Pillivuyt-formene tåler både fryser og varm ovn, så du kan sette den rett fra frysen inn i ovnen. Alternativt kan du tine lasagnen først.
LES OM: Historien bak det unike porselenet, Pillivuyt
Oppskriften krediteres Pillivuyt og Ina – Mat på bordet