119,-
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 86 butikker • Klar på 1 time
Både kokker og matbloggere elsker å eksperimentere med klassiske oppskrifter. Det finnes flere eksempler på vellykkede utradisjonelle varianter av både ribbe og tilbehør til tradisjonell julemat. Hvorfor ikke prøve en ny vri på rødkålen denne julen? Den kan simpelthen ikke smake bedre enn når du kombinerer den med epler, granateple og kanel.
Her finner du oppskriften, i tillegg til en rekke andre smakfulle oppskrifter du kan prøve i julen. Fyll huset med lukten av jul, og magen med deilige smaker av vanilje, ingefær og kanel.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Skjær rødkålen i remser. Hell over kokende vann og eddik. La stå i 10 minutter og hell av vannet. Stek rødkålen et par minutter i smør sammen med eple i biter. Hell over druejuice og appelsinsaft, tilsett skall og kanel, og la alt putre i 20-30 minutter. Server med gode pølser eller medisterkaker.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader. Skjær av stilken og bunnen av eplene. Del dem i tre skiver og skjær ut kjernehuset så det blir et rundt hull i midten. Bland sammen nøtter, smør og sukker i en foodprosessor. Legg epleskivene på en stekeplate med bakepapir og legg nøtteblandingen i hullene. Stekes i 15-20 min. Server med rømme og et dryss med kanel.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader. Bland eplejuice med krydder. Ha nøtter og frø i en foodprosessor sammen med havregryn og mal dem grovt sammen. Tilsett eplejuice, lønnesirup og smør og kjør videre, fortsatt på grov innstilling. Legg blandingen utover en stekeplate med bakepapir og sett på midterste rille i cirka 20-30 min. Rør i blandingen ofte slik at den blir jevnt stekt.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Legg alle ingrediensene i en stor glass- beholder som tåler varme. Hell over 1 liter kokende vann. La drikken stå minst 10 minutter eller til den blir kjølig nok til å drikkes. Du kan bare helle på mer kokende vann når den er drukket opp. Krydderet vil fortsette å gi fra seg smak. Drikken kan både nytes kald og varm. Ønsker du den søt, smak til med hon- ning. Perfekt på kalde vinterdager og for å jage bort forkjølelse.
LES OGSÅ: Tre oppskrifter du kan lage med stavmikser
Ingredienser:
Her bruker du de mengdene du vil servere
Slik gjør du:
Ta ut steinen i daddelen og surr rundt en baconbit. Stekes midt i ovnen på 160 grader i 10-15 minutter. Stek nøtter og tranebær i litt smør, hell over litt honning. Serveres på̊ et tapasbrett med rugkjeks, fiken og brie. Pynt med bladsalat.
Ingredienser:
Slik gjør du:
Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn egg. Ha i natron, og sikt inn rismel og mandelmel. Rør alt sammen til en jevn deig. Juster eventuelt tykkelsen på deigen med mer rismel. Dekk til deigen med litt plastfolie og la den stå kaldt i noen timer, gjerne over natten. Sett ovnen på 170 grader. Elt deigen med litt rismel på bordet og trill små kuler som du legger på et stekebrett. Strø over hakkede mandler og klem dem litt flate, men ikke for mye. Stekes midt i ovnen i 7 min, avkjøles på rist.
LES OGSÅ: Gode julegaver til under 500-lappen
Ingredienser:
6 stk små rispannekaker:
Slik gjør du:
Pisk sammen egg, rismel, vann og salt. Stek tynne pannekaker med smør eller kokosfett i en liten stekepanne. Legg på vårløk, agurk og ribbe i små terninger (varm eller kald) hell over hoisinsaus, rull sammen og server.
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 86 butikker • Klar på 1 time
ROSENDAHL
Elegant design som enkelt matcher det meste
Tåler oppvaskmaskin (maks. 55°C)
Nettlager • 50+ på lager
På lager i 127 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 6 butikker • Klar på 1 time
Nettlager • Midlertidig utsolgt
På lager i 19 butikker • Klar på 1 time