- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Verdens beste bernaisesaus
Bernaisesaus smaker best hjemmelaget og er godt å servere med en saftig entrecôte eller andre typer biffkjøtt.
Ingredienser
- 250 g Tine meierismør
- 3 eggeplommer
- Saften av 1 sitron
- 1 dl Tine Kremfløte
- Salt og cayennepepper
- Persille
Med gode redskaper får du et godt resultat.
Fremgangsmåte
- Smelt smøret.
- Bland eggeplommer og sitron i en bolle. Vispes luftig over vannbad.
- Spe vekselvis på med smeltet smør og fløte til du får en tykk konsistens.
- Smak til med salt og cayennepepper
- Bland inn «et sting» av sitron og frisk persille
TIPS: Husk å helle sausen over i en skål som faktisk tåler varme.
TIPS: Bernaisesaus egner seg også som kald dip til grønnsaker og poteter.