Bruk for eksempel Pillivuyt ildfast form når du skal bake brød på grillen, de kan gå rett fra fryseren og på en varm grill.
Focaccia på grillen
Ingredienser:
- 400 g hvetemel
- 1 ss sukker
- ½ pakke tørrgjær
- ½ ts salt
- 3 dl lunkent vann
- 1 dl olivenolje
- 1 neve frisk rosmarin og timian
- Salt etter eget ønske
Fremgangsmåte:
- Bland sammen det tørre; mel, sukker, tørrgjær og salt i en bolle.
- Spe med lunkent vann og la deigen hvile i 30-45 minutter.
- Slå ned deigen og la den heve en gang til. Da er den klar til å legges i en form og stekes.
- Smør formen godt inn med olivenolje. Husk sidene også slik at brødet ikke setter seg fast.
- Legg deigen i den smurte formen og bruk hendene til å lage noen fordypninger i deigen, det vil gi en bedre skorpe. Toppes med olje, maldonsalt, hakket timian og rosmarin.
- Sett på grillen, legg på lokket og la brødet stå i ca 20-25 minutter på middels høy varme, ca. 200-225 grader.
- Focaccia-brødet bør hvile ca. 5 minutter før det serveres.
Tips! Topp også focaccia med soltørkede tomater eller oliven. Server gjerne med aioli.
Se hvordan du lager hjemmelaget aioli – superenkelt og godt!