- Hjem
- Inspirasjon
- Baking
- Hjertekake med sjokolade og silkemyk smørkrem
Hjertekake med sjokolade og silkemyk smørkrem
En saftig sjokoladekake i hjerteform – perfekt til spesielle anledninger! Denne oppskriften gir en luftig og smakfull kakebunn som kombineres med en fyldig italiensk marengssmørkrem med sjokolade og kaffe.
Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.
Kakebunn – saftig sjokoladekake
Ingredienser:
- 6 store egg
- 300 g sukker
- 150 g kokesjokolade
- 210 g smør
- 3 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 210 g hvetemel
Fremgangsmåte:
- Forbered ovn og form: Sett ovnen på 175 °C og smør en stor hjerteform godt med smør.
- Smelt sjokoladeblandingen: Smelt smøret i en kjele, ta det av varmen og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. La blandingen avkjøles litt.
- Lag eggedosis: Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Vend forsiktig inn den smeltede sjokoladen.
- Sikt og bland: Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Vend det forsiktig inn i røren.
- Stek kaken: Hell røren i den smurte formen og stek midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en strikkepinne eller kakenål i midten – hvis det sitter røre igjen, stek i 5–10 minutter til og sjekk igjen.
- Avkjøl: La kaken avkjøles i formen i noen minutter før du velter den opp-ned på en bakerist og lar den kjøle seg helt ned.
Italiensk marengs smørkrem med sjokolade og kaffe
Denne smørkremen er perfekt til å bygge høye kaker med en silkemyk finish. Den er mindre søt enn klassisk amerikansk smørkrem, takket være marengsen som gir en lett og luftig konsistens.
Ingredienser:
- 300 g sukker
- 1 dl vann
- 4 eggehviter
- 450 g romtemperert meierismør
- 1 klype flaksalt
- 200 g kokesjokolade
- 2 ts pulverkaffe (gjerne espresso)
- 1 ss kokende vann
Fremgangsmåte:
- Smelt sjokoladen: Smelt sjokoladen over vannbad. La den stå til den er romtemperert, men fortsatt flytende.
- Lag sukkersirup: Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp og bruk et sukkertermometer for å følge temperaturen.
- Pisk marengs: Når sirupen når 110 °C, start piskingen av eggehvitene i en ren metallbolle.
- Tilsett sirup: Når sirupen når 116 °C, hell den forsiktig i eggehvitene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pass på at sirupen ikke treffer vispen. Pisk til marengsen er tykk, glansfull og romtemperert.
- Tilsett smøret: Pisk inn litt og litt av smøret til du har en jevn, luftig smørkrem.
- Smakstilsetning: Rør ut kaffepulveret i 1 ss kokende vann og pisk det inn i smørkremen sammen med den smeltede sjokoladen.
Montering og pynting
- Del kaken: Del den avkjølte kakebunnen forsiktig i to på langs.
- Fyll kaken: Legg den nederste delen på et serveringsfat og sprøyt på et generøst lag sjokoladekrem.
- Topp kaken: Legg på den øverste kakebunnen og dekk hele kaken med smørkrem.
- Dekorer: Pynt med konfekt, sjokoladetrøfler, lakriskuler fra Cemo Gourmet, friske bær og gjerne noen makroner for en elegant finish.
Tips: Ønsker du en friskere krem? Bytt ut sjokoladen og kaffen med 200 g kremost for en silkemyk ostekrem som passer perfekt til gulrotkake og krydderkake.
Oppskriften er utviklet av Marianne Pfeffer Gjengedal.