Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Slow-cooking – kosemat som lager seg selv!
Kjøkken

Slow-cooking – kosemat som lager seg selv!

Slow-cooking, eller på godt norsk langstidskoking, er perfekt når du har god tid, men helst ikke vil bruke den på kjøkkenet!

Slow-cooking – kosemat som lager seg selv!

Selv om vi ofte har bedre tid i helger og ferier enn i hektiske hverdager, vil de fleste av oss helst slippe å tilbringe dagen over grytene. Heldigvis finnes det en løsning: slow-cooking! Ikke bare lager maten seg selv, men smaken blir også fantastisk. Her får du også med en bonusoppskrift på en ekte fransk gryteklassiker!

Fordelene med slow-cooking

Det å langtidskoke maten har mange fordeler. For de fleste av oss er tidsbesparelse en stor bonus. Litt tid til forberedelser som kutting og hakking må til, men når alt er klart og puttet i gryta, kan du lene deg tilbake. Maten koker seg selv mens du kan bruke tiden din på noe annet. Som en ekstra bonus er det kun én gryte å vaske etterpå!

I en slow-cooked gryte kan du bruke det meste – en perfekt mulighet til å rydde litt i kjøleskapet og redusere matsvinn samtidig.

Og best av alt? Når smakene får tid til å utvikle seg under ett lokk, blir resultatet både mørt og fylt med smak. Kjøttet smelter i munnen, og ingen av smakene går tapt. Med andre ord: kosemat på sitt beste, som nesten lager seg selv!

Slow-cooking i støpejernsgryte

Selv om elektriske slow-cookere har gjort sitt inntog på det norske markedet, trenger du slett ikke fylle kjøkkenbenken med enda en dings. En støpejernsgryte er nemlig like bra – om ikke bedre! Den er utrolig allsidig og kan brukes til alt fra grytebrød til langtidskokte retter. I tillegg holder den i årevis med riktig vedlikehold. Le Creuset er spesielt kjent for sine fargerike støpejernsgryter som vil være både funksjonelle og dekorative på kjøkkenet ditt.

Oppskrift Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon er kanskje den ultimate franske gryteretten – full av smak og sjel! Bruk kjøtt med god marmorering, som bog, høyrygg eller bryst, for å få et saftig og smakfullt resultat.

Dette trenger du (4-6 porsjoner):

  • 600 g oksekjøtt (nakke eller bryst)
  • 100 g tørrsaltet bacon (tilgjengelig i velassorterte matvareforretninger)
  • 25 g smør
  • 1½ ss hvetemel
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 flaske rødvin (75 cl)
  • ½ l kjøttkraft
  • 2 ts. tørket timian eller 6–8 kvister fersk timian
  • 6 laurbærblader
  • 6 sjalottløk
  • 6 fedd hvitløk
  • 600 g gulrøtter
  • 400 g sjampinjong
  • salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøtt og bacon i biter på ca. 2 x 2 cm. Stek baconet i en stor gryte til det er sprøtt, og legg det til side.
  2. Smelt smør i gryten med baconfettet og brun kjøttet. Krydre med salt og pepper.
  3. Dryss hvetemel over kjøttet, tilsett tomatpuré, og rør godt sammen.
  4. Hell over rødvinen og kjøttkraften. Tilsett timian, laurbærblader, hele skrellede sjalottløk og hvitløk.
  5. La det småkoke i 1 ½ time på lav varme.
  6. Skrell gulrøttene og skjær dem i grove biter. Rens sjampinjongene.
  7. Tilsett grønnsakene og baconet i gryten, og la det småkoke i ytterligere 30 minutter, til alt er mørt.
  8. Strø over litt fersk timian til slutt, og server med deilig potetmos.

Bon appétit og vel bekomme!

Oppskrift krediteres Le Creuset

Le Creuset gryter perfekt til slow-cooking

-40%
Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET GRYTE RUND 4,2L BAMBO GREEN

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

Medlemstilbud

Tilbudpris

2 171,-

Ikke medlem 3 619,-

Nettlager 50+ på lager

På lager i 62 butikker Klar på 1 time

-40%
Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET STØPEJERNSGRYTE RUND 24CM/4,2L SIGNATUR BLANK SORT

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

Medlemstilbud

Tilbudpris

2 171,-

Ikke medlem 3 619,-

Nettlager 50+ på lager

På lager i 111 butikker Klar på 1 time

-40%
Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET STØPEJERNSGRYTE RUND 24CM/4,2L SIGNATUR VOLCANIC

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

Medlemstilbud

Tilbudpris

2 171,-

Ikke medlem 3 619,-

Nettlager 10 på lager

På lager i 114 butikker Klar på 1 time

-40%
Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET STØPEJERNSGRYTE RUND 24CM/4,2L SIGNATUR CERISE

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

Medlemstilbud

Tilbudpris

2 171,-

Ikke medlem 3 619,-

Nettlager 50+ på lager

På lager i 117 butikker Klar på 1 time

LE CREUSET

LE CREUSET GRYTE RUND DYP 24CM CERISE 5L

Perfekt til grytebrød og slow cooking

Til alle varmekilder, inkludert induksjon

3 979,-

Nettlager Midlertidig utsolgt

På lager i 12 butikker Klar på 1 time

Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET GRYTE RUND DYP 24CM VOLCANIC 5L

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

3 449,-

Nettlager Midlertidig utsolgt

På lager i 14 butikker Klar på 1 time

Bra
Bedre
Best

LE CREUSET

LE CREUSET GRYTE RUND MARINEBLÅ 4,2L 24CM

Til alle koketopper, inkludert induksjon

Kan brukes i stekeovn opptil 260°C

3 299,-

Nettlager Midlertidig utsolgt

På lager i 5 butikker Klar på 1 time