Hopp til hovedinnhold
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne
Kjøkken

Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne

Hva med å prøve en ny vri på lasagnen? Her får du oppskrift på en smakfull lasagne oppskrift – uten kjøtt.

Oppskrift på en smakfull vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne med spinat og ricotta

Denne deilige, vegetariske lasagnen med spinat og ricotta passer perfekt til både små og store anledninger. Lag den i 6 små ildfaste former (ca 16×11 cm) fra Pillivuyt eller – smaksgaranti uansett størrelse!

Ingredienser

Til tomatsaus:

  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss god olivenolje
  • 2 bokser (á 400 g) hakkede tomater
  • 2-3 friske basilikumkvister

Til ricotta- og spinatfyll:

  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Olivenolje
  • 400 g frisk spinat, vasket og renset (fjern grove stilker)
  • 500 g ricotta (tilsvarer 2 bokser)
  • 2 egg
  • 100 g revet parmesan
  • En klype muskatnøtt, salt og pepper etter smak

Til lasagnen

  • Ca. 400 g lasagneplater
  • 100 g mozzarella
  • 50 g revet parmesan
  • Frisk basilikum til pynt

Forvarm ovnen til 200°C

Slik gjør du:

Tomatsausen:

  1. Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme, og fres hvitløken til den er gyllen.
  2. Ha hakkede tomater i pannen, gi det et oppkok, og senk varmen slik at sausen småkoker.
  3. Legg basilikumkvistene på toppen, og la sausen småkoke i 20 minutter. Fjern basilikum og smak til med salt og pepper.

Ricotta- og spinatfyll:

  1. Stek hvitløken gyllen i litt olivenolje. Tilsett spinaten, og stek til den faller sammen.
  2. Sil av vannet fra spinaten, og grovhakk den når den er avkjølt.
  3. I en stor bolle, rør sammen ricotta, egg, grovhakket spinat, parmesan, muskatnøtt, salt og pepper til en jevn blanding.

Perfekt til 6 stk. porsjonsformer, for eksempel fra Pillivuyt. Foto: Ina-Janine Johnsen

Montering av lasagnen:

  1. Finn frem 6 små ildfaste former (16×11 cm) eller én stor form.
  2. Start med å fordele 1/3 av tomatsausen i bunnen av formene. Legg deretter på lasagneplater (knekk dem om nødvendig for å passe).
  3. Fordel halvparten av ricottablandingen over platene, og dekk med et nytt lag lasagneplater. Ha deretter 1/3 av tomatsausen over.
  4. Topp med resten av ricottablandingen, dekk med enda et lag lasagneplater, og avslutt med den siste tredjedelen av tomatsausen.
  5. Riv mozzarellaen og fordel den jevnt på toppen sammen med revet parmesan. Pynt gjerne med noen basilikumkvister om du ønsker.
  6. Dekk formene med aluminiumsfolie, og stek i forvarmet ovn i 35-40 minutter. Fjern folien de siste minuttene for å få en gyllen og sprø topp.

Servering:

La lasagnen hvile i 5 minutter før servering, og pynt gjerne med ekstra frisk basilikum og nykvernet pepper.

Lasagne som blir til overs kan fryses.

Tips: Skal du fryse lasagnen, la den først avkjøles til romtemperatur.

Pillivuyt-formene tåler både fryser og varm ovn, så du kan sette den rett fra frysen inn i ovnen. Alternativt kan du tine lasagnen først.

LES OM: Historien bak det unike porselenet, Pillivuyt

Oppskriften krediteres Pillivuyt og Ina – Mat på bordet